Suomen APL-yhdistyksen hallituksen kokous  30.9.2003 klo 17.00 ravintola Bar TeossaPöytäkirja

 

1.Kokouksen avaaminen

Puheenjohtaja Jouko Kangasniemi avasi kokouksen 17:21 sihteerin saapuessa paikalle.

 

2.R-ilta 28.10

APL-yhdistys järjestää Työministeriön tiloissa 28.10 klo 17 alkaen R-ohjelmointikieltä tarkastelevan tilaisuuden. Vetäjinä Sami, Antti ja Jouko. Sauna on suurehkolla todennäköisyydellä käytettävissä.

 

3.APL-iltapäivä ja syyskokous

APL-iltapäivä pidetään Espoossa 25.11.2003 klo 14:30. Iltapäivän ohjelma rakentuu Nordean esitysten ympärille, Antti ja Sami miettivät ja sopivat tarkemman ohjelman. Tilaisuus aloitetaan kuitenkin kahvilla.

 

Syyskokous alkaa klo 16:30. Jouko valmistelee ja toimittaa APL-ip:stä ja syyskokouksesta ilmoituksen APL-uutisten päätoimittajalle Kimmolle ja Web-masterille Ollille tällä viikolla.

 

Käytiin läpi vuoden 2004 budjettiesitys ja metsäseminaarin budjetti, josta osaltaan lisää kohdassa 4.Metsäseminaari VIII. Jäsenmaksut, toimihenkilöt ja palkkiot hallitus ehdottaa pidettävän ennallaan. Kuluvan vuoden budjettiin nähden on hieman pienennetty hallituskokouskuluja, tosin arvioitiin hallituksen kykenevän toimimaan näissä raameissa. Budjetissa on muistettava pitää 0-tulos mahdollisten viilausten jälkeenkin.

 

Toimintasuunnitelmaan Jouko ehdotti 1) Metsäsemin järjestäminen Vanajanlinnassa, 2) Kolme ilmaista APL-iltapäivää, 3) tavoitteellisesti neljät APL-uutiset ja 4) matkojen koordinointi kansainvälisiin APL-konferensseihin. Keskusteltiin viidennestä kohdasta, sen tarpeellisuudesta ja siitä, mitä siihen nyt laittaisi. Ehdotettiin mm., että APL-yhdistys seuraisi aktiivisesti sukulaiskielien kehittymistä.

 

Sauna&iltapala alkaa klo 16:45.

 

4.Metsäseminaarin VIII Vanajanlinnassa 18-19.3.2004

Jouko on kiitettävän aktiivisesti selvitellyt vaihtoehtoja. Vanajanlinna on hallituksen ykkössuossikki, ja sieltä on saatu tarjous. Tarjous voidaan hyväksyä. Metsäseminaarin budjettiehdotusta käsiteltiin varsin seikkaperäisesti:

* seminaarin hinnaksi ehdotetaan 295 euroa ilman huonetta, Yhden hengen huone on 122 eeroa lisää ja majoitus kahden hengen huoneessa on vain 85 eeroa.

* menoihin pitäisi sisällyttää vielä kokousvirvokkeita yms, lisäksi kiertokäynti todettiin hyväksi ideaksi (6 erkkiä/nuppi).

* Veli-Matti selvittelee pääesiintyjää. Ehdolla on IBM:n Dave Liebtag, joka myös kuuluu luokkaan kova jätkä. Dave lienee valmis tulemaan seminaarin staraksi. Lentoliput USAsta maksavat maltaita, joten selvitetään mahdollisuutta aktivoida Kela Suomen suurimpiin IBM APL:n käyttäjiin lukeutuvana hyödyntämään itsekin Daven Suomeen tuloa.

* illallinen saa olla, ja sen jopa tulee olla edustava.

 

5.APL-uutiset

Uutisiin on tulossa materiaalia mm. Samilta. Lisäksi uutisiin tulee ilmoitukset R-illasta sekä APL-ip&syyskokouksesta (ml. kartta) sekä ennakkotietomainos Metsäseminaari VIIIsta (Jouko tekee). Jouko toimittaa puheenjohtajan palstansa toimitukseen.

 

6.www.finnapl.fi

Keskusteltiin asiasta. Hallitus ilmaisi tyytyväisyytensä nykyisiin sivuihin, eikä kokenut tarvetta toimenpiteisiin. Asia jätetään pöydälle. Katsotaan ilmeneekö tulevaisuudessa tarvetta laittaa selvitysmies (www-master on ehdolla) selvittämään eri mahdollisuuksia. Todettiin, että Web-masterin eli Ollin läsnäolo on edellytys asian käsittelylle hallituksen kokouksessa.

 

7.Muut asiat

Seuraavasta kokouksesta ei päätetty, kokous pidetään vasta syyskokouksen mentyä ja talven tultua.

 

8.Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen 18:37:41.

 

 

Läsnä: Jouko Kangasniemi (pj), Hannu Sihvonen, Antti Korpela, Sami Laitinen, Juha Sundström, Kimmo Kekäläinen ja Göran Koreneff (siht.).